ponedeljek, 13. avgust 2018

Kreativa Pivo Slo Ejl


Ime: Slo Ejl
Pivovarna: Kreativa Pivo, Kropa

Stil piva: Zlati ale

Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Po letih nadebudnega "homebrewinga" so se v Kreativa Pivo odločili, da na domači trg tudi uradno pošljejo svoj lastni zvarek kot nomadski pivovarji. V Beli Krajini so zvarili klasični, nižjealkoholni, preprosti ale, v katerega so dodali 4 domače sorte hmelja (Bobek, Dana, Styrian Fox in Styrian Dragon) saj namreč menijo, da je domači hmelj prav tako dober kot ameriške sorte.

Popolnoma motni Slo Ejl je umazano-jantarne barve ter pokrit s srednje veliko umazano belo glavo, ki se le počasi umika. Kombinacija slovenskih hmeljev mu da izrazito in zelo vabljivo aromo, ki se giblje nekje med sladkimi tropskimi sadeži in svežimi agrumi, zelo zadaj pa je srečati še kakšen blag karamelni dih. Okus zaznamuje srednja hmeljna grenkoba, v katero se iz arome prenesejo tudi prej omenjene sadne značilnosti, a na precej blag način. V finišu dobi rahlo zeliščen značaj ter nato v pookusu še za kratek čas pusti svojo blago sled.

Lahkoten ale zelo prijetne arome in nežnejših lastnosti v okusu bo lepo odžejal na poletni dan, k čemur bo pripomogla tudi nizka stopnja alkohola. Zaradi svojega blažjega karakterja pa bo bolj primeren za tiste, ki se še podajajo v svet novih okusov in v pivu še ne iščejo preveč drznosti.




  • Kavarna Panj (Lesce)
  • Irish Pub (Kranj)
  • Vila Prešeren (Bled)
  • Hotel Ribno (Bled)
  • Kult Pub (Bled)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → sicer solidno piten in precej preprost v okusu; zame malo preveč hmeljno nežen, ter z rahlo ostrejšim zeliščnim finišom
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar