četrtek, 16. avgust 2018

Barut Space Goat


Ime: Space Goat
Pivovarna: Barut Brewing & Blending, Kamnik

Stil piva: Divji ale

Vsebnost alkohola: 5,7%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vesoljska koza iz pivovarne Barut ni klasični IPA zvarek, ampak gre za t.i. brett IPA. Torej IPA pivo zvarjeno s posebnimi brett kvasovkami, ki pivu podajo nekoliko bolj "funky" karakter, ki smo ga bolj vajeni iz kislih piv. Za dobršno mero pa so mu dodali še hmelja Amarillo in Hallertau Blanc, slednji pivu poda še značaj belega grozdja. Torej, IPA za drugačno IPA izkušnjo.

Space Goat je na pogled zelo žareče, ognjene oranžno-jantarne barve, na vrhu kozarca pa se za krajši čas ustvari še kremasta bela glava. V aromi nas pozdravijo citrusno-vinsko-grozdne note z nekakim "prešvicanim" občutkom, ki jih spremlja nekoliko nežnejši dih, ki bi celo spomnil na "smrdljivi" kozji sir. Kar precej daleč v ozadju pa lahko srečamo še veliko nežnejše in slajše sadne tone. Srednje izrazita grenkoba v okusu se skorajda poizgubi med suhimi kiselkastimi notami s kar precej izrazitim karakterjem belega vina, proti koncu pa občutimo še nekoliko začinjenega priokusa.

Ta brett IPA se s svojo aromo pokaže kot izredno "funky" pivo, ki mu drugi del imena povsem pritiče. Tudi v okusu ima zelo specifične, trpke karakteristike, ki bodo veliko bolj všeč tistim, ki jim uživanje v kislih pivih ne predstavlja težave.  
Cena: 3,30€ (0,5l; steklenica) - Že v Redu, Primož (Ljubljana)




  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → "smrdljiva" kozja, sirasta aromo, ki mi načeloma ne gre, kar nekako vleče vase, v okusu pa je kar precej oster in ja, drugačen ter poseben
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar