sreda, 29. avgust 2018

Loo-blah-nah Peach Ale


Ime: Peach Ale
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Sadno pivo

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Potem, ko je lansko sezono Domen iz Loo-blah-nah eksperimentiral z marelicami v svohem zlatem ale zvarku, si je za letošnjo leto izbral breskve iz Vipavske doline. In tako je nastal ta osvežilni, poletni Peach Ale.

To breskovo pivo je motne jantarne barve, ter zakrito s srednje veliko belo puhasto glavo, ki kmalu izgine. V aromi prevladuje hmeljni značaj s travnatimi in senenimi notami, iz ozadja pa si ga najprej boječe ogleduje zelo nežen sladek sadni vonj breskev, ki s časoma, počasi, a vztrajno le pride do izraza. V okusu hmeljno grenkbo, ki je solidno izrazita in s travnatim značajem, zelo lepo dopolni sadni priokus, a vseeno grenkobni značaj prevlada in nato v pookusu še precej dolgo pusti sled na jeziku.

Peach Ale je res osvežilno in lahkotno pivo, zelo primerno za poletne temperature. Ni pa to sladko sadno pivo, kot bi morda pomislili na prvo žogo, temveč gre za tipični grenkobni zlati ale, ki v sebi skriva nekaj sadnih priokusov za popestritev. Torej, ne pričakovati eksplozije sadnih okusov, ampak prijetno pivo z nežnimi sadnimi lastnostmi.




  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → povsem preprost, piten in korekten, čeprav bi si pa vseeno želel malenkost več breskovega karakterja
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar