četrtek, 30. avgust 2018

Mali Grad KBS (Kamnik Breakfast Stout)


Ime: KBS (Kamnik Breakfast Stout)
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Stout

Vsebnost alkohola: 7,5%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pravijo, da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva. Tega se očitno zavedajo tudi v pivovarni Mali Grad, kjer so pripravili zvarek z ljubiteljem piva zelo poznanim poimenovanjem KBS, ki pa v tem primeru pomeni Kamnik Breakfast Stout (in ne Kentucky).

Pivo je globoko črne barve, kot najtemnejša noč, pokrito pa je z manjšo bež glavo, ki pa na vrhu zelo trmasto vztraja. V aromi nas zjutraj pozdravi nežnejša pražena aroma kave, ki jo v ozadju spremlja še bolj rahla čokolada, nekaj kasneje pa morda še nekaj arome kosmičev. Svilnato in polno telo počasi spolzi po grlu, na poti pa nam pusti nežne pražene okuse skupaj s solidno prisotnostjo grenkobe. Na koncu se pokaže še blaga sladkoba čokolade, v čistem finišu pa nas rahlo pogreje blaga toplina alkohola, ki pa je vseeno zelo lepo zakrita.

KBS je dobra zadeva za pozni zajtrk namesto kave in kosmičev. Pivo, ki je polnejšega telesa in solidnega okusa, za tiste, ki jih ne prebudi vonj po kavi, ampak vonj po pivu (kateri pa ima vseeno vonj po kavi, ampak saj je jasno za kaj gre).
Cena: 3,50€ (0,3l; točeno) - Točilnica Mali Grad (Kamnik)




  • Točilnica Mali Grad (Kamnik)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → dober in lepo steče, a vseeno bi si sam želel malo več čokoladnih priokusov in predvsem malo bolj izrazite arome
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar