sobota, 11. avgust 2018

Ime: Porter
Pivovarna: Loo-blah-nah, Ljubljana

Stil piva: Porter

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

S svojim najnovejšim zvarkom redne ponudbe se prestolničarji iz Loo-blah-nah podajajo na temno stran. Novi porter je zvarjen skorajda v popolnoma angleškem stilu, z izjemo dodatka slovenskega hmelja sorte Bobek.

Temno rjavi ljubljanski porter, kostanjevega odtenka, je spravljen pod srednje veliko bež glavo, ki kar kmalu pobegne. V aromi nam pokaže svoj nežnejši, a zelo prepoznaven sladen karakter, kjer se skrivajo note piškotov, karamele in zajeten kupček oreščkov. Izjemno svilnato in razmeroma polno telo počasi steče po grlu navzdol - na začetku okusimo rahlo pražen značaj, nekaj čokoladne sladkobe in nežno grenkobo proti koncu. Blažji pookus pa le še zaključi tega angleža.

Zaradi dokaj polnega telesa in odsotnosti omembe vredne karobonacije, deluje to pivo kar nasitno, a je po drugi strani zaradi nižje stopnje alkohola in nežnejših, sladno orientiranih karakteristik v okusu zelo lahkotno piten. Pravi angleški porter, pri katerem se najvekrat ne ustavi le pri enem.
Cena: 3,00€ (0,5l; steklenica) - Že v Redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Beer Pub (Kranj)
  • Flancat (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → ima mi ravno prav izrazit angleški značaj, a je vseeno še vedno dovolj karakternega okusa, predvsem pa super piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.