nedelja, 19. avgust 2018

Haler Zeleno Pivo Citra


Ime: Zeleno Pivo Citra
Pivovarna: Pivovarna Haler, Olimje

Stil piva: IPL

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Vnaših gostilniških pivovarnah se poleg svetlega in temnega ležaka včasih pojavi tudi ueleno pivo. Svojo verzijo tega so naredili tudi v Olimju pri Halerju, s tem, da so ga še dodatno začinili s slavnim citra hmeljem.

Halerjev zelenec je kristalno jasno pivo zelene barve, natančneje odtenek olivnega olja, ter pokrito z večjo puhasto glavo zelenkasto bele barve. Predstavi ga nežnejša aroma, ki poleg travnatih hmeljnih not pokaže tudi nekaj citrusnega diha, a resnično blagega in za zelo kratek čas. Ozadje je kruhasto sladno ion pride najbolj do izraza s sladkobo tudi v okusu. Sladkobo dopolni še nekaj srednje izrazite travnate grenkobe, vse pa nato nekoliko izvodeni v pookusu.

Halerjevo Zeleno Citra Pivo skorajda do popolnosti spomni na njihov klasični svetli ležak, ki je seveda klasično piten. Izstopa bolj kot ne le zaradi svojega izgleda, medtem ko je citrusni karakter, ki bi ga pričakovali, res preveč skrit.
Cena: 2,20€ (0,5l; steklenica) - Domačija Haler (Olimje)




  • Fontana Piva Zeleno Zlato (Žalec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → tipičen gostilniški ležak, piten, a citra, ki bi mu dala več karakterja ne pride do izraza na žalost
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar