petek, 17. avgust 2018

Varuh Erna Strong Gold


Ime: Erna Strong Gold
Pivovarna: Pivovarna Varuh, Koper

Stil piva: Belgijski močni ale

Vsebnost alkohola: 8,4%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V mali koprski pivovarnici Varuh so v svoj nabor belgijsko karakteriziranih piv, s katerimi se premierno predstavljajo javnosti, dodali tudi gospo po imenu Erna - močni svetli belgijski ale, ki v sebi skriva zajetnih 8,4% alkohola, zvarili pa so ga tudi s pomočjo bezgovih cvetov.

Erna se pred nami pojavi v pretežno motni zlati opravi, na vrh kozarca pa se za razmeroma kratek čas usede še bal penasta glava. Napove jo zelo prijetna aroma v kateri zavladajo note sadnih žvečilnih gumijev in domačih sort sadja (jabolk in hrušk), medtem ko ozdaje tvori nežnejši kvasasti duh. Tudi v okusu se nadaljuje ta sadno-žvečilkasto-sladek značaj, ki ga dopolni še zmerna grenkoba. V koncu okusimo še nekoliko kvasasto-začinjen značaj, ki se nadaljuje še v pookus.

Erna je sicer nekoliko bolj lahkoživo razposajena, lahkotna in s svojim sladkim vonjem (h kateremu zelo pripomore bezeg) deluje precej nežno. Toda v okusu veliko bolj izrazi svoj belgijski karakter, prav tako pa kar lepo pogreje s svojo alkoholno stopnjo.




  • Hangar Bar (Izola)
  • Urban Piqniq (Koper)
  • Bar Cameral (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → bezeg poda pivu zelo privlačno aromo, a v okusu je zame nekoliko preostro kvasast, z malenkost preizrazitim alkoholom
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar