torek, 21. avgust 2018

Tektonik OL #13 Full Blooded IPA


Ime: OL #13 Full Blooded IPA
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola:
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kot (ne)srečnega trinajstega člana svoje enkratne in neponovljive (razen če je) serije piv Odprta Liga v pivovarni Tektonik predstavljajo Full Blooded IPA. Kot pravijo je "tipičen predstavnik svoje vrste, ki ne skriva, da je to, kar je - IPA".

Ljubljanska trinajstica je razmeroma motnikave, čeprav ne do popolnosti, oranžno-jantarne barve, pokrita z manjšo a zelo obstojno peno rahlo umazano belega odtenka. Napove ga nekoliko nežnejša aroma, ki pa je s svojimi sadnimi toni zelo prijetna in vabljiva - med sladke odtenke sadja se pomeša še precej lahko zaznaven pridih belega grozdja in kosmulje. Iz ozadja pa nam pomaha zelo blag karamelni dih. Sadno-grozdni značaj se nežno prenese tudi v okus, kjer pa se najbolj izkaže srednje izrazita hmeljna grenkoba z daljšim zeliščno naravnanim pookusom.

Trinajstica je lahkotnejšega značaja, prijetne, čeprav malenkost zadržane arome in grenkobnega karakterja v okusu - torej, tak kot IPA pač mora biti, le da tega posameznika še nekoliko bolj zaznamuje grozdni karakter. Kar pa seveda povsem sede poleg. 
Cena: 4,20€ (0,5l; točeno) - Big Star Pub (Novo mesto)




  • Big Star Pub (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → po eni strani IPA kot IPA, brez posebnosti, po drugi strani pa mu tisti grozdni karakter da nek všečen in drugačen značaj
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar