torek, 5. marec 2019

Professor Red Rooster


Ime: Red Rooster
Pivovarna: Professor Brewery, Komenda

Stil piva: Jantarni ale

Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Red Rooster je premierni zvarek mlade (nomadske) pivovarne pri nas, ki si je nadela ime Professor Brewery. Gre za ameriški rdeči ale, ki so ga v pivovarni ročno zvarili z modrostjo.

Pivo je temnejše jantarne, skorajda kar bakreno žareče barve, ki ga za kar nekaj časa prekrije stabilna puhasta glava, ta pa je umazano bele barve. Prijetna, ameriško hmeljno zaznamovana aroma ponudi vabljive sadne note sladkega in citrusnega značaja z nekaj dodatka borovcev v ozadju, kasneje pa ponudi še piškotni značaj sladu. Srednje izrazito hmeljno grenkobo z notami borovcev in smole dopolni srednje izrazita sadno-karamelna sladkoba, vse pa se zaključi s trajajočim in nekoliko nežnejšim grenkobnim pookusom.

Red Rooster je dober pokazatelj ameriškega rdečega ale stila - prijetno hmeljnat, a vseeno ne preveč izrazit v tej nameri ter z uravnovešenim sladkim značajem sladu. Za začetek še nekoliko nežnejše pivo, ki pa se že podaja v svet bolj drznih okusov.




  • Reservoir Dogs Točilnica (Nova Gorica)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → stil je sam po sebi nekoliko prenežen za moje okuse - gre pa v tem primeru za soliden rdeči ale, preprost in nekompliciran s prijetnim hmeljnim značajem 
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar