torek, 26. marec 2019

Laško Zlatorog Temno


Ime: Zlatorog Temno
Pivovarna: Pivovarna Laško, Laško

Stil piva: Temni ležak

Vsebnost alkohola: 4,9%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Laška klasika v temni izvedbi je dobila nekoliko drugačno poimenovanje, podobo in nenazadnje tudi vsebino. Tako je sedaj Zlatorog Temno tisti glavni zvarek iz pivovarne Laško, ki so ljubitelje temnih ležakov.

Temno rjavo, skorajda kar že črno pivo je zakrito s srednje veliko in precej neobstojno peno bež barve. Nežnejša sladna aroma se pokaže z notami oreščkov in piškotov, ter tudi z nekaj praženega diha in blage čokolade. V okusu prevlada lepo občutna sladna sladkoba, prijetno oreškasta in piškotasta, medtem ko ji sledi zelo blaga grenkoba in krajši ter nežnejši pookus z blago praženim značajem.

Zlatorog Temno je pivo klasičnih temno-ležakastih lastnosti, lahkotnejšega telesa in bolj sladkega značaja. Za tiste zaprisežene ljubitelje pivskih klasik.




  • trgovine Mercator (po Sloveniji)
  • trgovine Špar (po Sloveniji)
  • trgovine Tuš (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → ne bom rekel, da je kakšen presežek, ampak v resnici tudi ni slab - od naših industrijskih klasik mi je ta še najbolj všeč
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar