sreda, 27. marec 2019

Bevog Who Cares Editions Morning Mood


Ime: Who Cares Editions Morning Mood
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Cesarski desertni stout

Vsebnost alkohola: 8,4%
Na voljo: točeno - pločevinka


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Če ste mogoče že zjutraj razpoloženi za akcijo, potem bo tudi za to poskrbel Bevog. Njihov Morning Mood je imperial stout, ki so ga zvarili s fair trade čokolado iz Peruja, kavo iz Brazilije in Gvatemale, ter cimetom iz Šri Lanke. Torej prava mednarodna kompleksnost okusov.

Zelo tanka temno kremasta glava le za nekaj sekund naredi pokrov na tem kot najtemnejša noč črnem pivu, nato pa do popolnosti izgine. V aromi prevlada kar lepo zaznaven vonj pražene kave, ki ga dopolnjuje nekaj veliko bolj nežnih čokoladnih tonov v ozadju. Tudi v okusu pridejo do izraza te prej omenjene lastnosti - najprej nekaj čokoladne sladkobe, ki jo spremlja pražen značaj, poleg pa kar lepo izstopa tudi sladkoba, ki s svojim sadno-kiselkastim značajem spominja na ribez in robide. Zaključek pa nato pripade še nežnejšemu, blago začinjenemu finišu in rahlo praženemu pookusu.

Morning Mood je pivo izjemno kremastega in polnejšega telesa, ki se lepo izraža s svojimi kompleksnimi okusi in aromami. Med njimi prevladuje praženo-kavnat značaj, tako bo zaradi tega pivo tudi nekoliko bližje tistim pivopivcem, ki so tudi ljubitelji kave, po drugi strani pa kar konkretno izrazi tudi sladkobo, tako da bo zapasal tudi sladkosnedom.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → pivo me navduši s kremastim značajem telesa, vendar pa ima zame malo premočno izražen praženo-kavnat značaj (kava mi nasploh ni nikakor blizu tudi drugače) - pivo ni v mojem stilu, kljub temu pa mi je vseeno dovolj preprosto pitno
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar