petek, 15. marec 2019

Union Pivnica Selection Red Ale


Ime: Pivnica Selection Red Ale
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana

Stil piva: Jantarni ale

Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: steklenica - točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Najbolj znan ljubljanski zmajček je svoj pivovarski pečat pustil tudi na četrtem ustekleničenem pivu iz posebnega nabora Union Pivnica Selection. Tokrat gre za rdeči ale, ki bo (ne le) širšo publiko poskušal osvojiti s svojim nežnejšim značajem.

Popolnoma jasno pivo, ki je temnejšega bakreno-jantarnega odtenka, je za krajši čas zastrto z manjšo peno bež obarvanosti. Aroma je popolnoma nežne narave, nevsiljiva in kar precej sramežljiva - sladni značaj se pokaže z blagimi karamelno-piškotnimi notami, spremlja pa jih še bolj zadržan sadni dih jagodičevja. Sladna sladkoba s piškotnim značajem prevlada v okusu, dopolni in uravnovesi pa jo nežnejša grenkoba, bolj travnatega značaja. Vse se nato zaključi s krajšim in blažjim pookusom.

Red Ale iz pivnice Union je pivo nežnejših in lahkotnejših lastnosti, ki tako v kar lepo žametnem telesu pretirano ne izstopajo. Pivo tako ostane zelo preprosto, pitno in zelo primerno za tiste bolj občutljive oziroma konkretnejših okusov nenavajene pivske brbončice.




  • Pivnica Union (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → povsem solidno pivo, sicer zelo blagih lastnosti (zame malo preveč blag), ampak nič napačnega - lepo pitno, če okusi pivca niso bolj zahtevni
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

1 komentar: