ponedeljek, 18. marec 2019

Hopsbrew 3rd Anniversary Imperial IPA


Ime: 3rd Anniversary Imperial IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Selo pri Ihanu

Stil piva: Dvojni IPA

Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivovarna Hopsbrew praznuje že svojo tretjo obletnico obratovanja, kar seveda pomeni, da je to tudi čas za njihovo tretje pivo v seriji piv za počastitev obletnice. Tokrat, po dveh različnih temnih IPA zvarkih, so se odločili za še en IPA, a tokrat konkretnejši, dvojni, imperial IPA.

Ta konkretni IPA je kar precej motnikave jantarno-bakrene obarvanosti, srednje velika pena, umazano bele barve, pa ga za precej dolgo časa prekrije in za sabo pusti elegantno čipko. Nežna sadna hmeljna aroma je kar nekoliko sramežljiva s svojimi notami breskev, zato pa bolj pokaže svojo smolnato stran z nekaj nežne biskvitne sladne osnove. Zadržana grenkoba v okusu ne prevlada nad rahlo bolj izrazno sladkobo sladu, daljši in nežno grenkobni pookus pa poskrbi, da nam okus tretje obletnice še kar nekaj časa ostane na jeziku.

Gre za pošteno, imperialno bombo, konkretnega in zelo pogumnega ter ostrega značaja, v kateri kar precej do izraza pride višja stopnja alkohola - pokaže se tako v aromi, kot tudi v požirku, ki pivca prav pošteno segreje.




  • Craft Room (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Mustang Bar (Šmartno pri Litiji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → na trenutke kar malo preveč oster in grob okus, v aromi pa kar nekoliko "boozy" značaja - sam bi raje videl malo bolj izrazito sadno aromo in nekaj več grenkobe
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar