ponedeljek, 25. marec 2019

Hudo Pivo IPA


Ime: IPA
Pivovarna: Hudo Pivo, Novo mesto

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iz nove pivovarne na naši sceni, ki se nahaja v bližnji okolici novega mesta, prihaja tudi popularni stil kraft piva - IPA. Končno tisti res pravi novomeški IPA, da se tudi na tem koncu naše države začne še bolj konkretno dogajati - kajti IPA je le znanilec kraftovske pomladi.

Hudi IPA je motnikave jantarne barve, skriva pa se pod srednje veliko belo glavo, ki se kmalu umakne. Iz kozarca nato priplezajo všečne hmeljne note, med katerimi prevladujejo cvetlični toni, ki so nekoliko bolj izraziti kot sladki sadni značaj v ozadju. Okusu prevlada zmerna hmeljna grenkoba, ki ima travnato-seneni značaj, nekaj zelo blage sladkobe precej v ozadju, dodatek citrusnega karakterja, v finišu pa izstopa dražeč poprast karakter, ki še v pookusu pusti svoj pečat.

IPA, ki so ga zvarili v Hudem Pivu je zelo všečne, za IPA klasične aromatike, lahkotnejšega telesa in nekoliko nežnejšega, a še vedno prijetnega grenkobnega okusa. Čisto pričakovano, kajti za osvojitev širše lokalne publike je potrebno začeti z nekoliko blažjimi okusi in nečim kar je predvsem preprosto pitno - in ta hud IPA je prav to.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → korekten in prijeten IPA, sicer malo blažjega in lahkotnejšega značaja kot pravijo okviri, a zelo prijetno piten - pa še iz mojega domačega Novega mesta je, kar mu prinese še nekaj + točk
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

1 komentar:

  1. Kod ljubitelj piva,iz prve roke lahko povem da gre za odlično pivo!!! Le tako naprej :)

    OdgovoriIzbriši