četrtek, 21. marec 2019

Ressel 21 West Coast IPA


Ime: 21 West Coast IPA
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

S svojo 21-ko, ki obeležuje leto, ko se je Josef Ressel podal v Trst, se v pivovarni poimenovani po njem podajajo na zahodno obalo ZDA. Iz tam namreč prihaja West Coast IPA stil piva. Po domače pa mu v Resslu pravijo hmeljna bomba.

Žareče, ognjeno oranžno pivo, ki je za dalj časa prekrito s srednje veliko belo glavo, je popolnoma motnega, sokastega izgleda. Ta "fruity juicy" značaj se le še nadaljuje v aromi, ki nam na nežen način ponudi blage citrusne note, predvsem pomarančo, in nekoliko bolj pogumne in sočne breskove/marelične občutke. Solidna stopnja hmeljne grenkobe podraži naše brbončice z zeliščnim značajem, družbo pa mu delajo še zelo rahli citrusni priokusi. Dolg in kar lepo izrazit pookus pa kar še nekaj časa pusti svojo sled.

Resslov West Coast IPA je pivo lahkotnejšega telesa in tipičnega, vabljivega IPAstega karakterja v aromi, v okusu pa kar konkretnejšega grenkobnega občutka. Ljubitelji tega še vedno zelo popularnega stila bodo z veseljem posegli po 21-ki - hmeljni bombi.




  • Pivovarna Ressel (spletna trgovina)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Dobra Poteza (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → prijeten in konkreten IPA, pravega poletnega značaja in všečne aromatike, čeprav morda malo ostre grenkobe - je pa res hmeljna bombica 
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar