četrtek, 14. marec 2019

Kralj Matjaž Dobra Vila


Ime: Kralj Matjaž Dobra Vila
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - pločevinka



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V zgodbi o Kralju Matjažu so dobre vile Matjaža prebudile iz sna, da bi zopet lahko zavladal kot dober in pošten kralj. V pivovarni Green Gold Brewing pa so za novomeško pivnico Kralj Matjaž, kjer se točijo le slovenska kraft piva, zvarili že njihovo tretje hišno pivo - tokrat je to preprost in zelo piten svetli ležak.

Dobra Vila je napravljena v nekoliko motnikave, zlate barve, sramežljivo pa se za precej dolgo časa skrije še pod manjšo belo, kremasto pokrivalo. Njen ležakast značaj izdaja blažja sladno naravnana aroma z rahlimi notami kruha in prest. V okusu nas pozdravi z rahlo sladkim začetkom, le-tega pa uravnovesi grenkoba s kar konkretno a prijetno dražečim poprastim značajem. Vse skupaj pa se nato izpelje v krajši in nežnejši pookus, ki kliči po naslednji Dobri Vili.

Kraljevo pivo je lahkotnejšega telesa ter čistega in zelo svežega ležakastega značaja. Je zelo osvežilno pivo, ki bo zaradi svojih preprostih lastnosti všeč širši publiki v pivnici, zaradi svojega dovolj izrazitega značaja in okusa, pa bo tudi dobra izbira za bolj hmelja navajene okuse. Zelo preprosto piten.




  • Kralj Matjaž (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → ležaki sicer niso moja prva izbira (ali druga), vendar mi je ta precej všečen, ker je manj kruhast in bolj lahkotno svež kot tipične lagerske klasike
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar