sobota, 16. marec 2019

Tektonik Luger


Ime: Luger
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 4,8%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Luger je tektonični odgovor na iskanje osvežitve v klasičnem pivovarskem stilu piva - svetlem ležaku. Torej pivo iz Tektonikove ponudbe, ki bo zadostilo tudi okusom bolj klasično naravnanih pivopivcev.

Luger je kristalno jasne zlato-rumene barve, na vrhu kozarca pa za precej kratek čas postoji bela glava, ki zelo kmalu pobegne. V aromi prevlada značilna, rahlo prašna senena nota hmelja, v ozadju pa se skriva še blag, rahlo sladek sadni dih. Okus nadaljuje v tem stilu - srednje nežna hmeljna grenkoba z rahlo poprastim značajem dopolni blažjo kruhasto sladkobo, za sabo pa Luger pusti še krajši in nekoliko nežnejši pookus.

Tektonikov Luger je lahkotnejšega telesa, v sebi pa nosi vse tiste lastnosti, ki smo jih tudi vajeni iz sveta svetlih ležakov bolj klasičnega značaja. Pivo, po katerem bo posegalo širše občinstvo.




  • Craft Room (Ljubljana)
  • Lajbah (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,5 / 5 → nekako tipičen ležak, deluje bolj klasičnega (rahlo industrijskega) značaja - sicer mi ni ravno napačen, a tudi navdušil me ni
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 
 
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar