ponedeljek, 28. oktober 2019

Bevog/De Molen/Kees Icebock Baltic Porter


Ime: Icebock Baltic Porter
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg v sodelovanu z Brouwerij De Molen, Bodegraven (Nizozemska) in Brouwerij Kees, Middelburg (Nizozemska)

Stil piva: Ledeno pivo

Vsebnost alkohola: 17,5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V sodelovanju z dvema priznanima nizozemskima pivovarnama, De Molen in Kees, so v pivovarni Bevog zvarili nekaj resnično posebnega in izjemno močnega. Icebock Baltic Porter v sebi skriva (ali jasno kaže) kar konkretnih 17,5% alkohola, ki jih dobijo tako, da pivo delno zamrznejo in nato odstranijo zmrznjeno vodo, ter tako skoncentrirajo vsebnost alkohola in posledično tudi okus.

Na prvi pogled pivo s svojo kot nafta črno barvo in le tankim kavnato obarvanim obročkom pene, ki tudi kmalu izgine, že daje občutek nečesa močnejšega. Prvi bežnejši vdih že zazna kar močno sladno aromo, kjer se družijo žito, sojina omaka, rahlo praženi pridihi in kar zajetna košara suhega sadja, kasneje pa rahlo zapiha tudi blag alkoholni pridih. Okusimo konkretnejšo sladkobo, rahlo čokoladno in zopet s konkretno prisotnostjo suhega sadja (slive, fige). Sledi še nežno pražen značaj in za konec alkoholni občutek, ki kar konkretno pogreje.

Posebnež v navezi z nizozemskimi varilci piva je kompleksen in konkreten. Svilnato telo s srednjo polnostjo telesa lepo polzi po grlu, in čeprav je alkoholna stopnja zavidanja vredna, le-ta ne zažge na tej poti. Zaradi svoje mogočnosti pa bo zelo težko spiti več kot 1dl, oziroma je pivo izjemno primerno za deljenje in počasno srkanje.




  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → aroma mi deluje rahlo čudno, a obenem zelo vabljivo. Sicer je kar konkretno sladek, ampak se ga da lepo piti, alkohol pa kljub številkam ni preoster, čeprav mi je malo preveč %
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar