sreda, 2. oktober 2019

Lintvern Trans Julius 1.9


Ime: Trans Julius 1.9
Pivovarna: Pivovarna Lintvern, Bohinjska Bistrica

Stil piva: Pšenično pivo

Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: steklenica - točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi v letošnjem letu so v bohinjski pivovarnici Lintvern zvarili nekaj posebnega za kolesarski dogodek Trans Julius, tako kot lani. Lanskemu saison zvarku je v letošnjem letu sledila osvežitev v obliki pšeničnega piva.

Tanjša bela glava za zelo kratek čas prekrije izjemno motno, oranžno žareče telo Trans Juliusa. Aroma nam ponuja značilne note pšeničnega piva z nežnim duhom banane in začinjenim pridihom, ki je nekoliko bolj izrazen. Zmerno grenkobo v okusu dopolnjujejo kar konkretno kvasast značaj, sladkoba žita, izrazite začimbe in nekaj nežnejšega dodatka citrusov. Zmeren pookus pa še nekaj časa pusti sled na jeziku.

Letošnji Trans Julius je tipičen predstavnik pšeničnih piv, kar lepo konkreten, za katerega pa ne dvomimo, da ne bi osvežil po napornem vrtenju pedal. Ali pa le po opazovanju drugih pri tem početju.




  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → nisem fan klasičnih (nemških) pšeničnih piv - sicer se ga da spiti brez problema, ampak ni to čisto zame
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar