ponedeljek, 7. oktober 2019

Tektonik OL #19 Session IPA


Ime: OL #19 Session IPA
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 4,6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ljubljanski Tektonik nadaljuje s svojo eksperimentalno serijo piv poimenovano Odprta Liga. Njen 19. član je lahkotno poletni Session IPA, pivo, ki prinese vse kar si želimo od klasičnega IPA piva, a z nekaj manj alkohola. In tak je tudi ta tektonični lahki IPA.

Devetnajstico odlikuje zelo všečna in vabljiva hmeljna aroma, ki kar srka vase s svojimi saldkimi sadnimi notami, kjer prevladujejo mandarine in ostali agrumi za povrhu, nekaj k tej vabljivosti prispevaju tudi cvetlične note v ozadju. Tanka bela penasta glava, ki se kar kmalu poslovi prekriva motno zlato telo, ki ga v okusu zaznamuje zmernejša hmeljna grenkoba, v finišu pa za popestritev poskrbi še rahlo poprast značaj, ki se nadaljuje še v trajajoč pookus.

Tektonikova OL #19 je pivo lahkotnega in izjemno svežega ter osvežilnega značaja. Je preprosto v okusu, neposredno in brez kakšnih olepšav, piva pa v svoj objem zvabi z izjemno aromatičnostjo. Torej točno to, kar se od IPA piva pričakuje. Pa še pri enem ni treba ostati.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → pivo po mojem okusu - izjemno aromatično z nežnejšim in rahlo bolj preprostim telesom, svežina telesa pa je le še dodaten plus
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar