petek, 14. december 2018

Stazione Parenzana U.37 Pšenično


Ime: U.37 Pšenično
Pivovarna: Stazione Parenzana, Seča

Stil piva: Pšenično pivo

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: točeno


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lokomotiva z oznako U.37 je bila ena izmed tistih, ki so vozile na znani ozkotirni železnici med Trstom in Porečom. Pivo z oznako U.34 pa je eno izemd tistih, ki jih varijo in točijo v gostilni Stazione Parenzana.

Pšenično pivo klasičnega nemškega značaja je zelo motne rumenkasto-zlate barve, njegov izgled pa zaključi še tanjša bela glava, ki ni ravno obstojna. Predstavijo nam ga prijetne, nežno začinjene arome s konkretno svežim značajem, družbo pa jih dela še cel kup zrelih banan - klasična pšenična aroma. Okus je v začetku srednje sladko bananast, sledijo pa nežne in sveže začimbe ter za konec še blag grenkobni značaj in rahlo dražljiv poprast občutek.

Gre za zelo sveže in preijetno pšenično pivo, ki ponudi vse klasične in pričakovane lastnosti nemških pšeničnih piv. S svojo konkretnejšo vsebnostjo CO2 pa je tudi zelo prijetno osvežilen, tako da bo brez dvoma našel svojo skupino oboževalcev (skorajda) klasičnih pšeničnjakov.




  • Stazione Parenzana (Seča)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → sicer nisem največji ljubitelj pšeničnih klasik - prav zaradi tega pa se mi ta dopade s svojim rahlo bolj zadržanim značajem in osvežilnim duhom
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar