nedelja, 20. maj 2018

Ime: 13 Weizen
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Pšenično pivo

Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: točeno - steklenica13 Weizen - potrebno ga je prebrati v nemščini ("drajcn vajcn") - je bovška interpretacija klasičnega nemškega pšeničnega piva, ki so ga zvarili v mali pivovarnici Thirsty River Brewing.

Trinajstica je nekoliko bolj motne zlate barve, pokrita s srednje veliko in precej obstojno belo puhasto glavo. Aroma je nežnejšega karakterja, poleg zelo rahle začinjenosti in sramežljivih zrelih banan pa sabo prinese še piš, ki nekoliko spomni kar na klet oziroma mošt. V okusu prevladujejo začinjeni toni, spremlja pa jih tudi nekaj značilne sladkobe pšničnih piv. V koncu dobi še nekoliko grenkobnega značaja, ter se nato zeliščno obarvano nadaljuje še v pookus.

Pivo je lahkotnega telesa, v sebi pa ima vse tiste "weizen" lastnosti, ki smo jih vajeni - a so le-te kar precej bolj nežne in zadržane.
Kje še ga najdem?
  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → klasični nemški pšenični okusi mi niso najljubši, tudi malo preveč gre na kiselkasto stran
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.