četrtek, 17. september 2015

Ime: Conqueror
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica
Stil piva: Lahka IPA
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 3,9 / 5

Jezdeci apokalipse so sedaj vsi na kupu. Bojte se jih, kajti prihajajo po vas. Med zadnjimi se jim je pridružil še ta aromatični osvajalec. V kozarcu lahko tako opazimo bleščečo vsebino oranžno-jantarjeve barve, ki jo skriva dokaj velika in dolgo obstojna pena bele barve. Takoj, ko se približamo v nas noš pridrejo prijetne, sveže in zelo izrazite sadne arome, kjer tropskemu sadju kraljujejo predvsem arome sladke in sočne breskve. Okus je nežen, vendar poln. Na začetku se naš jezik spozna z nežno sladkim sadnim okusom, ki ima tudi rahlo citrusni karakter. Sledi pa prav tako nežna, vendar dovolj izrazita hmeljna grenkoba. Za session IPA piva je značilno, da nam ponudijo poln okus tradicionalnega IPA piva, izjemno pitnost in manjšo stopnjo alkohola. Ta nevarni osvajalec brez dvoma prinese okus kot ga pričakujemo ob omembi session IPA, prav tako pa je izjemno piten. Mogoče res ne pade znotraj okvira glede stopnje alkohola (ki je ponavadi do 4,5%), toda verjamem, da je novogoriška klapa razmišljala prej o vsem drugem, kot pa o okvirih. Pomembno je, da so fantje ustvarili še en super izdelek za ljubitelje kakovostnega piva.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Arhiv

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.