torek, 12. september 2017

Ime: La Reina
Pivovarna: Pivovarna Kralj, Dobrova

Stil piva: Lahki IPA
Vsebnost alkohola: 4,2%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3,8 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Kraljica je premierni zvarek novonastale pivovarne Kralj iz okolice Ljubljane. Gre za lahki IPA zvarek, narejen v trenutno še vedno zelo popularnem New England stilu. Pravijo, da je to najboljša izbira za vroče dni.

Najbolj izstopajoča in všečna lastnost tega piva je brez kakršnegakoli dvoma lepo izrazita tropska, sadno-agrumasta aroma z notami pomaranče in predvsem limone na čelu. Super motno oranžno obarvano telo se zakrije z manjšo belo glavo, ki za sabo pusti lepo čipko. Nežna grenkoba poboža naše brbončice, družbo pa ji dela konkreten limonasti priokus, ki v prvem trenutku spomni na trde limonaste bombone. Ves ta občutek pa se prijetno nadaljuje še v krajši pookus.

La Reina je tako pivce zelo lahkotnega telesa, ki zaradi svojih lastnosti deluje in tudi je zelo sveže in osvežilno. Skupaj z nizko alkoholno stopnjo pa to pomeni, da ga bomo skorajda lahko zamenjali za sok. Res pravo poletno pivo za tešenje žeje.
Kje še ga najdem?
  • Pivomanija (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.