nedelja, 3. januar 2016

Mali Grad Black Magic Woman


Ime: Black Magic Woman
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik
Stil piva: Temni IPA
Vsebnost alkohola: 6%

Ocena: 4,4 / 5

Black Magic Woman ni samo poznana pesem, katere najbolj znano verzijo izvaja Carlos Santana, ampak je ta črna čarobna ženska tudi pivo kamniške pivovarne Mali Grad. Gre za stil piva po imenu črna IPA, nekakšen hibrid najboljšega kar ponujata klasična IPA in temno pivo. 

Kot že ime samega piva pove, je pivo popolnoma črne barve, na vrhu pa še kar za dolgo časa posedi velika kremasta pena bež barve. Popoln izgled, ki kar vabi ljubitelja piva. Aroma je srednje močna, v njej pa se kar prelivajo note sladkega sadja in praženega sladu z dodatkom kave - v enem trenutku je v ospredju sadni pridih, v drugem pražene note in tako dalje. Na koncu pa nadzor vseeno prevzame pražena aroma sladu. V okusu srečamo zmerno hmeljno grenkobo, ki pa jo lepo poskušajo uravnovesiti pražene note ter nekaj sladkobe čokolade, ki se pridruži na koncu in tudi v pookusu. 

Telo te črne čarobne ženske je srednje polno, mogoče le za odtenek bolj lahko kot bi pričakovali, po drugi strani pa zelo lahko pitno in okusno. K pitnosti zelo pripomore tudi nižja stopnja alkohola (kot smo ga vajeni pri črnih IPAh) in celotna kombinacija naredi to pivo zelo všečno. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar