sobota, 10. marec 2018

Crazy Duck Royal Duck


Ime: Royal Duck
Pivovarna: Crazy Duck Brewrey, Žiri

Stil piva: Dvojni temni IPA
Vsebnost alkohola: 9%
Na voljo: buteljka

Ocena: 4,3 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 15/15 - OKUS: 11/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

"All bow to the queen!" Royal Duck je močni temni IPA zvarek, ki ga v Žireh s pomčjo treh sort ameriških hmeljev (Apollo, Amarillo in Citra) varijo le ob posebnih priložnostih - to je le ob polni luni.

Kraljeva račka nas v prvem trenutku napade z intenzivnimi in izjemno prijetnimi hmeljnimi aromami tropskega sadja, med katerimi se znajde polna košara ananasa, manga, pasijonke in podobnega, ter še polna posoda agrumov. Šele ko se sadni piš malenkost umiri, pridejo do izrza zelo sramežljive sladne note. Pod zelo veliko, puhasto in obstojno bež glavo se nahaja popolnoma črno telo, ki je dokaj polno in izjemno svilnatega občutka. Okus je nekoliko bolj zadržan, saj se srednji grenkobi pridružijo le blagi sadni, sladki priokusi, nekaj zelo medle čokolade ter za konec še trajajoč pookus, grenkoben in z blažjo toplino alkohola.

Royal Duck bo pivca s svojo vabljivo tropsko noto brez dvoma zapeljal že na prvi vdih, tudi okus pa ne bo pustil na cedilu. S svojo stopnjo alkohola bo nežno pogrel v zimskih dneh, s polnostjo telesa pa tudi lepo nasitil kraljeve okuse.
Cena: 9,49€ (0,75l; buteljka) - Leclerc (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar