četrtek, 30. maj 2019

Cesar Čebela


Ime: Čebela
Pivovarna: Pivovarna Cesar, Mirna Peč

Stil piva: Medeno pivo

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V mali družinski pivovarni Cesar iz okolice Mirne Peči so v svoj nabor zvarjenih piv dodali Čebelo. Kot že ime lepo nakaže gre za medeno pivo v katerega so za pravi medeni učinek dodali gozdni med.

Cesarjeva Čebela je skorajda kristalno jasnega zlatega odtenka, pred okolico pa se skriva pod večjo a nestabilno in puhasto belo glavo. V aromi nas pozdravi nežen a prijeten medeni značaj s kar nekaj kiselkastega občutka v sebi, ki tako kar malo spomni na vinski značaj. Zmerna grenkoba prevlada v okusu, proti koncu kar malo trpka, dopolnjuje pa jo medeni značaj s kiselkastim občutkom.

Čebela, ki je priletela iz Mirne Peči, je lahkotnejšega telesa in nekoliko ležakastega značaja, poleg tega pa je kar dodobra zaznamovana s kiselkastim medenim karakterjem.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,4 / 5 → za moj okus mu primanjkuje malo več sladkega medenega značaja, kar nekako preveč pa vleče na kiselkasto stran
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 8/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar