četrtek, 25. februar 2016

Ime: Medeno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Kratochwill, Ljubljana
Stil piva: Pivo z začimbami
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,7 / 5

Medeno pivo, ki ga izdelujejo v ljubljanskem Kratochwillu, je svetli ležak, kateremu je dodaš še kostanjev med - le ta naj bi pivu dodal še slajši okus.

Iz šampanjske steklenice si v kozarec tako natočimo skorajda popolnoma jasno pivo zlato-rumene barve, pokriva pa ga kar konkretna bela pena.V aromi prevladujejo dokaj močne in zelo lahko zaznavne note medu, kot se za medeno pivo jasno tudi spodobi, ki popolnoma prekrije kakšne ostale pridihe. Tudi v okusu prevladuje značaj medu, ki temu pivu poda sladek okus na začetku, proti koncu pa se razvije še presenetljivo solidna hmeljna grenkoba. Nekaj kruhastega priokusa, ki smo ga že navajeni pri naših domačih ležakih seveda ne manjka, medtem ko čisto na koncu lahko občutimo tudi nekaj nežnega začimbnega dodatka.

Telo te čebelice je razmeroma lahko in po pričakovanjih v pivu prevladuje medeni karakter, ki pa na srečo  to pivo ne naredi presladko. Tako gre v primeru Kratochwillovega Medenega Piva za zelo okusen in predvsem piten ležak z dodatkom medenih not. Zelo všečno.

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.