četrtek, 25. februar 2016

Kratochwill Medeno Pivo


Ime: Medeno Pivo
Pivovarna: Pivovarna Kratochwill, Ljubljana
Stil piva: Medeno pivo
Vsebnost alkohola: 5,8%

Ocena: 3,7 / 5

Medeno pivo, ki ga izdelujejo v ljubljanskem Kratochwillu, je svetli ležak, kateremu je dodaš še kostanjev med - le ta naj bi pivu dodal še slajši okus.

Iz šampanjske steklenice si v kozarec tako natočimo skorajda popolnoma jasno pivo zlato-rumene barve, pokriva pa ga kar konkretna bela pena.V aromi prevladujejo dokaj močne in zelo lahko zaznavne note medu, kot se za medeno pivo jasno tudi spodobi, ki popolnoma prekrije kakšne ostale pridihe. Tudi v okusu prevladuje značaj medu, ki temu pivu poda sladek okus na začetku, proti koncu pa se razvije še presenetljivo solidna hmeljna grenkoba. Nekaj kruhastega priokusa, ki smo ga že navajeni pri naših domačih ležakih seveda ne manjka, medtem ko čisto na koncu lahko občutimo tudi nekaj nežnega začimbnega dodatka.

Telo te čebelice je razmeroma lahko in po pričakovanjih v pivu prevladuje medeni karakter, ki pa na srečo  to pivo ne naredi presladko. Tako gre v primeru Kratochwillovega Medenega Piva za zelo okusen in predvsem piten ležak z dodatkom medenih not. Zelo všečno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar