torek, 14. maj 2019

Thirsty River Sour Red Ale


Ime: Sour Red Ale
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Flandrijski rdeči ale

Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi v Bovcu se kraft pivovarstvo razvija in nadgrajuje. Tako so v lokalni Thirsty River Brewing zvarili tudi nekaj kislega in sicer rdeči kisli ale. Gre za intenzivno kislico, divjega okusa, ki bo podražila brbončice največjih ljubiteljev kislega piva.

Sour Red Ale je pretežno jasnega telesa, ki je simpatične jantarno-bakrene obarvanosti, izgled pa na koncu zaključi srednje velika in kar lepo obstojna pena, rahlo umazano bele barve. Aroma je kar konkretno kiselkasto naravnana - pokažejo se note rdečega balzamičnega kisa z notami karamele in blage sojine omake, kasneje pa se pridružijo še pridihi jagodičevja. Le-te tudi v okusu ponudijo blago sladkobo, le za sekundo ali dve, kajti sledi konkreten kiselkast okus - kvalitete vina z nekaj ostrine kisa, sledi pa le še malo karamelne sladkobe na koncu.

Bovški kisli rdeči ale se izkaže s svojim svežim telesom in značajem, brez dvoma pa ga najbolj zaznamuje kisel značaj, ki na trenutke deluje kar oster, ampak na nekak svež način. Pivo, ki bo brez dvoma zahtevalo malo bolj izkušene in navajene brbončice.




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zanimiva kislica, katere kislina morda na trenutke kar malo preveč požge po grlu, ima pa obenem s seboj všečen karamelni značaj
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar