sobota, 29. februar 2020

Reservoir Dogs Sabro


Ime: Sabro
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6,5%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

IPA stil je še vedno eden najbolj popularnih, če ne kar najbolj popularen stil piva med kraft pivovarji. Znotraj tega stila pa nastajajo mnogi zvarki, ki jim različni hmelji dajo poseben značaj. Reservoir Dogsi so tako zvarili IPA, ki mu značaj podari novi hmelj Sabro, za katerega je značilno, da poleg standardnih citrusov in tropskih sadežev prinese tudi kokosov karakter.

Novogoriški sabro se v začetku predstavi z nežnejšo sadno aromo, kjer se prepletajo nežni sladki tropski sadeži ter citrusi, kasneje pa se v to kombinacijo prerine še kokosov pridih (ter blag alkohol), ki zelo nevarno spomnita na stari (dobri) malibu. Pod tanko in zelo neobstojno puhasto belo glavo se nahaja rahlo motnikav zlato obarvan zvarek, ki v požirku podraži s srednje izrazno hmeljno grenkobo. Le-ta je v začetku nekoliko suha, kasneje pa se pridruži še malo sladkobe. Zelo lepo pa na koncu pride do izraza še kokos, ki v pookusu še kar nekaj časa postane na jeziku.

Sabro IPA je lahkotnejšega telesa in preproste pitnosti, ga pa kokosov značaj kar dodobra zaznamuje. Tako da ni nujno, da bo všeč vsem ljubiteljem klasičnih IPA piv, ker mu Sabro hmelj da res poseben značaj. Če pa ste ljubitelji malibuja, pri Sabro IPA pivu ne bo nobenih težav.




  • Reservoir Dogs Taproom (Nova Gorica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,2 / 5 → sicer piten, a deluje kar nasiten - težko se odločim, če mi je kokosov značaj v kombinaciji z alkoholom všeč, ali me preveč spominja na malibu in koktejle - je pa v vsakem primeru zanimiv
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar