petek, 15. januar 2016

Ime: The Girl From Ipanema
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik
Stil piva: Imperialna IPA
Vsebnost alkohola: 7,5%

Ocena: 3,8 / 5

The Girl from Ipanema ni samo slavna brazilska bossa nova pesem iz 60ih, ampak je od letošnjega leta naprej tudi kamniški izlet v vode dvojne ali imperialne IPE. Ali nam bo to dekle iz slavne brazilske plaže prineslo dvojni užitek IPA piva?

Kot brazilska dekleta, ima tudi ta zvarek temnejšo polt, temno jantarne, skoraj že bakrene barve. Na glavi ima poveznjeno še razmeroma majhno peno umazano bele barve, ki pa zelo kmalu popolnoma izgine. Iz steklenice najprej pridirjajo arome borovcev, kmalu pa se le-te umirijo in pustijo zadihati tudi prijetnim in sladkim sadnim tonom. Hrbtenico pa tvorijo še precej nežne karamelno-biskvitne note sladu. V okusu pride na začetku bolj do izraza biskvitni slad, družbo pa mu pride delat še nežno sladek sadni priokus. Grenkoba tega piva je, za dvojno IPO, precej zadržana, a lahko zaznavna. Bolj do izraza pa grenki priokus pride v trajajočem in konkretnem pookusu, kjer grenkoba še dolgo poleži v ustih. 

Zaključi se s srednje polnim telesom in precej zaznavnim alkoholom, ki ni nič kaj skrit in lepo pogreje. Na nek način je ta zvarek precej nežen med pitjem, vendar pa v pookusu pusti konkretne sledi in da vedeti, da ni le navadna IPA. Drugačna in zanimiva? Ja. Okusna? Seveda!

0 komentarji:

Objavite komentar

Najdi me!

https://www.facebook.com/beerbottlescollection/https://twitter.com/PivoManBloghttps://www.instagram.com/pivo.man/https://untappd.com/user/Beer-Bottles-Collection

Kdo je PivoManVse o pivu in kar paše zraven!

V prvi vrsti je PivoMan lovec na slovensko pivo. Kar obstaja je potrebno najti in pokusiti. Je pa tudi skupek zapisov o vsem, kar se pivu poda.

Novice o dogajanju na slovenski sceni piva in o pivu nasploh. Napovedniki dogodkov povezanih s pivom in kaj prihaja novega na sceno. Predstavitev slovenskih pivovarn in ocene slovenskih piv. Povezovanje piva s hrano in še marsikaj.

Za kakršnekoli ideje, predloge, opombe, ponudbe vam je PivoMan na voljo na e-naslovu

beerbottlescollection@gmail.com

Išči!

Naroči se na objave!

Povezave o pivu

Obisk

Zagotavlja Blogger.