sobota, 30. november 2019

Union Pivnica Selection Sabro IPA


Ime: Pivnica Selection Sabro IPA
Pivovarna: Pivovarna Union, Ljubljana

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tuid 5. svečko so v Pivnici Union upihnili v stilu, z novim pivom v omejeni izdaji. Navarilo so IPA, ki naj bi na tropsko plažo pivca popeljal z dodatkom trenutno zelo zaželjene ameriške sorte hmelja Sabro.

Unionov rojstnodnevni IPA je kar lepo motnikave oranžno-jantarne barve, njegov izgled pa dopolni srednje majhna, bela milnata glava, ki se počasi izmakne. Tropska aroma je zelo dobro izrazita - nekaj sladkih sadežev, malo kokosovega pridiha, kasneje pa še smolati dih. V okusu najprej prednjači srednje izrazita hmeljna grenkoba skupaj z blažjo sadno sladkobo tropskega sadja. Finiš je nato malo bolj suh in nekoliko poprast, trajajoč poookus pa pokaže svoj kokosov značaj, ki se pomeša med grenkobni karakter.

Sabro je poletno lahkega in svežega telesa, kljub za IPA ne visoki stopnji alkohola, pa le-ta kar malo pogreje. Kokosov značaj pa še malo doda k všečnosti tega zvarka, ki si ga je Union lepo zvaril za svoj rojstni dan.




  • Pivnica Union (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → precej prijeten, zelo lepo piten IPA malo bolj močnega značaja - hmelj pa v njem zelo dobro opravi svojo nalogo
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar