sreda, 2. september 2020

Reservoir Dogs Black Rose

 

Pivo

Black Rose

Pivovarna

Reservoir Dogs Brewery - Nova Gorica

Stil

Angleški porter

Alkohol

6%



Črna novogoriška vrtnica prihaja izpod rok mojstrov varjenja piva pivovarne Reservoir Dogs Brewery. Gre za klasičen porter, ki je zvarjen z mislimi na svojo domačo deželo, Anglijo. Angleži pa pravijo, da mora biti njihov porter preprost in predvsem piten, kar ne dvomimo da je tudi ta.

Black Rose je na videz precej umazano rjave barve, njen izgled pa dopolni še tanka bež obarvana glava, ki se tudi kmalu poslovi. Nežno kavnato aromo dobimo za začetek, nadaljuje pa se z nekaj pridiha kosmičev in čisto blage čokolade. Medtem v okusu postreže s piškotno sladkobo, ki jo ravno prav dopolnjuje nežna grenkobica. Finiš pripade rahlo poprastemu občutku, medtem ko s trajajočim pookusom poskrbi, da je ne pozabimo tako hitro. 

Angleško naravnani porter Black Rose je srednje polnega telesa in po grlu steče s svilnato lahkotnostjo. Ob tem postreže s prijetnim in izrazitim značajem, ki pa ostaja preprost. Vse to pa dela tega novogoriškega angleža tako preprosto pitnega, kot bi ga delali sami otočani.  


Kje naj ga iščem?


  • Reservoir Dogs Taproom (Nova Gorica)
  • Lajbah (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo všečen in preprost porter, ne pretirava, a vseeno ponuja dovolj

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar