ponedeljek, 7. september 2020

Bevog/Freigeist/Lambrate Andiamo


Pivo

Andiamo

Pivovarna

Bevog Brewery - Bad Radkersburg

Skupaj z:

Freigeist Bierkultur - Stolberg (NEM) in Birrificio Lambrate - Milano (ITA)

Stil

Kisli ale - saden

Alkohol

6%



Bevogovci so, tako kot že nekajkrat, zopet sodelovali pri nastanku enega mednarodnega piva. Združili so moči z Italijani iz Birrificio Lambrate in Nemci iz Freigeist Bierkultur, ki so poznani po tem, da zelo radi eksperimentirajo. Tako je nastal kisli porter, ki mu poseben značaj podarijo še maline in češnje. 

Temen, rdečkasto-rjav porter se le za sekundo ali dve pokrije z majhno in mehurčkasto bež glavo, od katere nato ne ostane popolnoma nič. V aromi se pokaže z zelo blagim sadnim in kiselkastim duhom malin, veliko kasneje pa se iz ozadja prebudi še nekaj bežne čokolade. Okus se začne z nekoliko trpkim značajem, kar lepo izraznim, sledi pa mu nekaj sadne sladkobe. Za konec pa prihrani še nekaj izjemno osvežilnega kiselkastega karakterja, ki mu sledi le še nežen in kratkotrajen pookus, morda z nekaj zelo nežnega praženega občutka. 

Andiamo bo razveselil s svojim sadnim in kiselkastim značajem, ki je v njem zelo lepo izražen. Poleg kiselkastega značaja pa k svežini še nekoliko doda lahkotno telo in pivo je kot celota zelo lahko pitno in prijetno osvežilno. 


Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → lepo piten, simpatično sadno kiselkast in prijetno svež

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar