sobota, 26. september 2020

Thirsty River By The Way

 

Pivo

By The Way

Pivovarna

Thirsty River Brewing - Bovec

Stil

IPA - lahki

Alkohol

4,5%



By The Way je t.i. session IPA, ki so ga pripravili v bovški pivovarni Thirsty River Brewing in bo na meniju najbolj zablestel v poletnih mesecih. K temu bo seveda pripomogla nižja stopnja alkohola, ob kateri pa tipično pride do izraza celoten karakter klasičnega IPA piva. Torej, tako kot pravi ime, IPA za mimogrede. 

Ta bovški session IPA je kar precej čistega telesa, zlate obarvanosti, na njem pa sedi srednje velika snežno bela glava, ki tam kar nekaj časa potraja in se ji ne mudi. Nežna hmeljna aroma le počasi pridiha iz kozarca, kaže pa se z blagimi travnatimi in nekoliko začinjenimi notami, celo nekoliko konopljasto deluje. Tudi v okusu je By The Way nežen z nami - podari nekaj lahkotnejše grenkobe, ki jo spremlja čigumijast priokus. Nežen in kratek pookus pa še zaključita ta lahki IPA. 

By The Way sicer ponuja nekaj IPAstičnih lastnosti v svojem značaju, čeprav na nekoliko bolj nežen in manj saden način, kot smo morda vajeni, na telesu pa je tudi nekoliko bolj tanek in lahkoten. Ljubiteljem IPA karakterja bo morda malo (preveč) preprost, nevtralnim pivcem pa ravno zaradi tega bolj po okusu.  


Kje naj ga iščem?


  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → rahlo bolj izvodenel, sicer lepo piten, ampak malo bled in nič posebnega

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar