nedelja, 20. september 2020

Thirsty River Wicked B

 

Pivo

Wicked B

Pivovarna

Thirsty River Brewing - Bovec

Stil

IPA

Alkohol

7,1%



Wicked B je še eden izmed zvarkov stila IPA, ki so ga zvarili v bovški Thirsty River Brewing, ter ga seveda napeljali tudi na pipo v svoji točilnici. Jasno, v pravi točilnici ne gre brez te nepogrešljive, moderne klasike kraft piv.

Bovški IPA je dokaj jasnega telesa jantarne obarvanosti, pokriva pa ga srednje velika, zelo kremasta in izredno obstojna bela glava. Aromo zaznamuje kar precej izrazen kruhast značaj, ki ga dopolnjuje še nekaj bolj nežnega travnatega hmeljnega pridiha. Srednja hmeljna grenkoba, ki se postavi v okusu, je kar ostra in dokaj zeliščno naravnana. Družbo ji dela rahlo sladkast kruhast občutek, medtem ko je trajajoč pookus zopet dodobra zeliščno zaznamovan. 

Wicked B je IPA lahkotnejšega telesa in kljub solidni stopnji alkohola, le-tega ni nikjer zaznati. Je pa vseeno pivo kar konkretno močno na nekoliko drugačen način, kajti zeliščni občutek pride res dobro do izraza. Tako da bo všeč tistim pivcem, ki res prisegajo na nekoliko bolj ostra IPA piva. 



Kje naj ga iščem?


  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,6 / 5 → za moj okus preveč ostro zeliščno, manjka nekaj uravnoteženosti in mi je težje pitno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 4/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 9/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar