sreda, 09. september 2020

Thirsty River Blackberry Lager

 

Pivo

Blackberry Lager

Pivovarna

Thirsty River Brewing - Bovec

Stil

Sadno pivo

Alkohol

6,2%V bovški pivovarnici Thirsty River Brewing se v zadnjem obdobju zelo radi poigrajo z ležaki in različnimi vrstami sadja, ki pivu dajo še drugo dimenzijo. Tokrat so se odločili za dodatek robid in nastal je ta Blackberry Lager. 

Bakreno obarvani Blackberry Lager je kristalno jasnega telesa, na vrhu pa se ustvari tanka umazano bela glava, ki tam počaka le nekaj trenutkov. Prijetna, rahlo sladka robidova aroma je zelo lepo prikazana, s seboj pa prinese tudi nekaj blago kiselkastega občutka. V okusu prevlada trpek robidov značaj, ki ga dopolnjuje še nekaj nežne karamelne sladkobe. Finiš je prav tako trpek, kar precej, in se tak nadaljuje tudi v zelo trajajoč pookus. 

Robidov ležak iz bovškega konca je lahek na telesu, v svojem značaju pa zelo lepo prikaže robidov občutek. Je nekoliko bolj sladek, a obenem tudi bolj trpek in kot tak čisto drugačen od klasičnih ležakov - je kar lepo sadno pivo. 


Kje naj ga iščem?


  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,8 / 5 → sicer piten, lepo saden, ampak mi robidov značaj nekako ne potegne v pivu

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objava komentarja