ponedeljek, 14. september 2020

Maister Rusjan Session IPA

 

Pivo

Rusjan Session IPA

Pivovarna

Maister Brewery - Kamnik

Stil

IPA - lahki

Alkohol

4,5%



Maistrov Rusjan je postal ponovljiv. V pivovarni so Rusjan IPA nadgradili, tako kot sta brata Rusjan nadgrajevala svoja letala, dokler rezultat ni postal neponovljiv. Tako je Rusjan IPA sedaj postal Rusjan Session IPA, torej IPA za večkrat. 

Ponovljivi Rusjan je na pogled zelo všečnega in vabljivega izgleda s svojo motno oranžno zlato opravo in snežno belim pokrivalom, ki na vrhu kozarca kar traja in traja. V aromi ga izdajajo prijetni in tipični IPAstični pridihi tropskega sadja, sladkega v značaju (breskev), ki pa jih dopolni še čisto nežen citrusni piš. V požirku po jeziku podraži srednje nežna hmeljna grenkoba, ki to naredi s svojim travnatim občutkom, družbo pa ji dela še čisto blag kosmičasti značaj. Trajajoč pookus, pa s svežim značajem še dolgo spominja na Rusjanov polet.

Nova verzija Rusjana, kateremu so kar lepo znižali vsebnost alkohola, je lahkotnega telesa in preprosto pitna. Ponuja vse, kar pivec išče v tipičnem IPA pivu - sadno aromo, grenkoben okus in sveže telo, ki lepo odžeja. Vse to pa naredi tako, da si brez težav naročimo še enega in ponovimo vajo. 


Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → vse preveč nizkoalkoholnih piv je vodenega telesa in brezizraznega okusa - tokrat pa je ravno obratno, saj Relax deluje kot odličen APA, še nekaj točk bonusa pa dobi, ker si brez težav privoščim še enega za zraven

(IZGLED: 5/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar