petek, 1. maj 2020

Beer Bulli CK


Ime: Beer Bulli CK
Pivovarna: Pivovarna Kralj, Dobrova

Stil piva: Angleški porter

Vsebnost alkohola: 5,1%
Na voljo: steklenica




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Legendarni WV Bulli, predelan v "mobilni šank", se lahko pohvali že s svojim tretjim Beer Bulli pivom. Za legendo so ga zvarili v pivovarni Kralj v najbolj tipičnem angleškem stilu piva - porterju. CK pa tokrat v imenu zopet nosi kratice enega velikih podpornikov projekta, Cirila Komotarja.

Bullijev anglež je izjemno temne rjave barve, če ni že kar popolnoma črnega odtenka, tanka bež glava, ki se ustvari na vrhu, pa kar kmalu izpuhti. Aroma je lepo izrazita s svojim sladnim karakterjem, kjer prevladujejo note piškotov, kave, oreščkov in nekaj praženega pridiha. Tudi okus sledi v tej nameri. Zmerno grenkobo spremlja lepo pražen značaj, dopolnjuje in uravnoveša pa jo še zmerna sladkoba piškotastega občutka, skupaj z nekaj oreškastega dodatka v finišu. Trajajoč pookus pa še nežno spominja na CKja s svojim praženim značajem.

CK je nekoliko bolj lahkotnega telesa in je kljub svojemu dokaj izrazitemu značaju tudi pregovorno angleško piten. Te kar zagrabi, da bi prijel en zaboj in ga nekam odnesel - kot so to počeli pravi angleški porterji preden so si zaslužili porterja.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo lepo piten, sicer malo bolj lahkega telesa, a konkreten v okusu; sicer malo bolj kavnat, a še vedno ne preveč za moj (kavno občutljiv) okus
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar