torek, 8. september 2020

Haler Jantarni Pale Ale

Pivo

Jantarni Pale Ale

Pivovarna

Pivovarna Haler - Olimje

Stil

Jantarni ale

Alkohol

6%



Sicer so v Halerjevi pivovarni veliko bolj poznani po svojih češko navdahnjenih tradicionalnih ležakih, toda zvariti znajo tudi kaj bolj modernega - v tem primeru gre za jantarni pale ale, ki bo morda poleg klasičnih pivoljubcev privabil tudi kakšnega ljubitelja modernih piv k Halerju. 

Jantarni Pale Ale je kristalno jasnega telesa, že po imenu pričakovane jantarne barve, na vrhu kozarca pa za kratek čas mesto zavzame srednje velika umazano bela glava. V aromi prevladuje sladni občutek, na čelu s piškotnimi notami. Spremlja ga še rahel sadni pridih in na koncu še čisto blag travnati duh. Nežna grenkoba s travnato-zeliščnim značajem rahlo podraži po jeziku, sledi pa ji še nekaj bolj zaznavne sladne sladkobe. Trajajoč pookus pa še kar nekaj časa poleži v ustih.

Halerjev pale ale je nežen, lahkoten in preprosto piten zvarek, ki ga nekoliko bolj zaznamuje sladni karakter, kar je tudi pričakovano. Pivo, ki bo zaradi svoje preprostosti všeč širši publiki in bo ob tem ponudilo tudi nekaj drugačnega kot ostale Halerjeve klasike. 


Kje naj ga iščem?


  • Domačija Haler (Olimje)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → v redu, brez posebnosti, mogoče malo bolj sladek, ampak lepo piten

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar