torek, 4. avgust 2020

Clef Poljub

Pivo

Poljub

Pivovarna

Clef Brewery - Arja vas

Stil

Sadno pivo

Alkohol

3,9%



"Sam en majhen poljub mi dej..." in nič več ne bomo žejni. Iz Savinjske doline, doline hmelja, prihaja z ljubeznijo en Poljub. Sadno pivo, ki so ga z ljubeznijo zvarili z dodatkom češenj in hmelja iz domače doline. 

Svetlo češnjevo rdeč Poljub se za krajši čas sramežljivo skrije pod manjšo rožnato belo glavo, ki ga kmalu razkrije. Aroma, ki boječe prisopiha izpod pene, je zelo nežna, v njej pa se prepletajo rahlo travnate hmeljne note ter nežno sladek duh češnjevega sirupa. Tudi v okusu se dogaja podobno. Začutimo nežnejšo hmeljno grenkobo, nekoliko travnato v značaju, ki pa jo spremlja še čisto rahel češnjev karakter, malenkost sladek in malo trpek. Krajši pookus pa še nežno poleži v ustih. 

Poljub je zelo lahkega telesa in povsem nežen v svojih lastnostih. Češnjev značaj je prisoten, a je bolj kot češnjevo pivo ("cherry ale", ta Poljub nekakšen pivo-špricar. Bo pa s svojo nizko alkoholno stopnjo in svežim značajem brez dvoma osvežil. 


Kje naj ga iščem?


  • Clef Brewery (spletna trgovina)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Bar F16 (Preserje)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → sicer lahkotno piten, toda češnjev značaj je veliko premalo izrazit, na trenutke se je treba kar potruditi zanj

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar