nedelja, 3. maj 2020

Saw IPA


Ime: IPA
Pivovarna: Saw Brewery, Bovec

Stil piva: IPA

Vsebnost alkohola: 7,3%
Na voljo: steklenica




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Na bovškem koncu nastaja nova mala kraft pivovarnica po imenu Saw Brewery. In za začetek svoje poti se preizkušajo, tako kot smo od novih pivovarn na sceni že dobro navajeni, s pivom stila IPA, ki pa ni kar tako in je kar bolj konkretne sorte..

Žagarski IPA je lahkotno motnikavega zlatega telesa, na njem pa sedi zelo velika bela puhasta glava, ki se počasi umika. Aroma je nekoliko bolj sramežljive narave, predstavlja pa se s tipičnim IPAstim značajem blagih citrusov in morda le malenkost bolj pogumnih sladkih sadežev za povrhu. Okus zaznamuje srednja hmeljna grenkoba, ki je nekoliko zeliščno naravnana, ni pa ostra v tem značaju, spremlja pa jo lahkotna prisotnost citrusov. Nekoliko poprast finiš podraži, trajajoč pookus pa nežno potraja v ustih.

Saw IPA je lahkotnega telesa in ne pretirano izrazitega okusa, tako da ostaja preprosto pitno, primerno tudi za tiste ljubitelje piva, ki niso najboljši prijatelji konkretno grenkobnih IPA piv. Bo pa vsekakor odžejalo vsakega pivca s svojim nezapletenim karakterjem.





  • Gostišče Sovdat (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → simpel, lahkoten in nekompliciran, lepo piten, mogoče malo preveč zeliščen za moj okus, ampak v redu
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar