ponedeljek, 29. april 2019

Menin'c Svetlo s svežim hmeljem


Ime: Menin'c Svetlo s svežim hmeljem
Pivovarna: Domača Pivovarna pod Menino, Češnjice v Tuhinju

Stil piva: APA

Vsebnost alkohola: 5,6%
Na voljo: steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

V Domači Pivovarni pod Menino svoje domače pivo varijo jasno tudi s hmeljem, ki ga gojijo na lastni kmetiji. Ker imajo tako na voljo resnično svež hmelj ne preseneča, da so se potem odločili zvariti tudi njihovo klasično svetlo verzijo z dodatkom svežega hmelja.

Sveži Menin'c je le rahlo motnikavega telesa, ki je zelo svetle in blede rumene barve, pogled nanj pa dopolni še manjša bela glava. Aroma je zelo blagega in sramežljivega značaja, vseeno pa jo predstavlja nežen citrusni dih, ki spominja na šumeče vitaminske tablete z nekaj pridiha mokre trave. Tudi v okusu nas spremlja citrusni, kiselkasto naravnan značaj, ki je malo bolj pogumen kot v aromi, dopolni pa ga še srednje izrazna hmeljna grenkoba, svežega senenega značaja.

Menin'c s svežim hmeljem je zelo lahkotnega in po pričakovanju izjemno svežega telesa. Dodatek svežega hmelja pa mu da tudi rahlo poseben, nekoliko drugačen značaj, kot smo ga vajeni v klasiki, ter osvežilno svežino.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3 / 5 → povsem solidno pivo, po eni strani preprostega in svežega karakterja, ki je zelo lahko pitno, ponuja pa tudi dovolj okusa v svoji lahkotnosti - le malo ga zmanjka na aromi
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 5/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar