ponedeljek, 11. januar 2021

Reservoir Dogs/Antica Contea GO! Borderless


GO! Borderless saison je nastal v sodelovanju dveh prijateljskih pivovarn, vsake iz svoje strani slovensko-italijanske meje - Reservoir Dogs in Antica Contea. Nastal je znotraj projekta Evropskih prestolnic kulture (www.go2025eu), za pravi goriški značaj pa so mu dodali esenco rdeče vrtnice.
 
Tanjša bela glava za le nekaj kratkih trenutkov pokrije precej motno telo ognjeno-oranžne barve tega goriškega saisona. V aromi je zelo nežen in precej zadržan, saj nam ponuja le blago sladek sadno-cvetličen značaj z rahlim kvasastim pridihom - le-ta pa kasneje postane bolj pogumen. V začetku požirka je kar začinjeno-kvasat in srednje grenkoben, kasneje pa pride zraven še malo sladkega občutka. Finiš je kar pikanten, pookus pa lepo pusti ta začinjeno-kvasasto-grenkoben občutek v ustih.
 
Lahkotni GO! Borderless prinese svežino in tipične, bolj domače lastnosti saison piva, ki ga sicer precej nežno, a vseeno zaznavno dopolni s cvetličnim karakterjem. Je nekoliko bolj začinjen, ki bo lepo odžejal, predvsem ljubitelje teh "farmhouse" piv. 
 

GO! Borderless

Nova Gorica
 
v sodelovanju s Antica Contea Birrificio 
Gorica (ITA) 

Saison

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → sicer lepo piten, čeprav je vrtnice res težje srečati (na žalost) - seveda, je pa še vseeno povsem dober

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar