torek, 16. maj 2017

Lobik Saison d'Aviron


Ime: Saison d'Aviron
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: Saison
Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: steklenica

Ocena: 4 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

S tem najnovejšim zvarkom so se v pivovarni Lobik podali v tiste res eksperimentalne butične vode. V ta belgijsko navdahnjeni saison so dodali svoje lastne divje kvasovke (pridobljene z grozdjem in jagodičevjem), ki so pivu dale prav poseben značaj. Poleg tega pa so ga še za nekaj mesecev lepo postarali. Vse za popolno pivsko izkušnjo.

V Lobikovi buteljkici nas pričaka žareče in motno oranžno obarvano pivo, ki nas takoj nežno objame in zajame s svojim kiselkastim značajem. Kiselkasti duh z dodatkom začimb in nekoliko usnjenih pridihov počasi prodre izpod srednje velike bele glave, v ozadju pa opazimo tudi nekaj sadnih tonov, ki kasneje pridejo nekoliko bolj do izraza. Konkretna kislina napade naše brbončice s svojim vinsko-kisnim značajem, s seboj pa prinese še nekaj občutnih žačinjenih not. Razmeroma polno in nasitno telo se zaključi še z nekaj grenkobice, vsi prej omenjeni okusi pa še dolgo ostanejo na jeziku.

Kakovostni posebnež, primeren predvsem za tiste ljubitelje, ki so se že nekajkrat potopili v svet kislih piv. S svojim karakterjem lepo prikaže vse tiste domače, podeželske lastnosti, ki jih najdemo v tipičnih saison varih in v spremljavi solidnega kislega značaja. Kiselkast, začinjen in poseben. 
Cena: 6,60€ (0,375l; steklenica) - Pivarna (Maribor)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar