ponedeljek, 4. december 2017

Mali Grad Hemeroid


Ime: Hemeroid
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik

Stil piva: Čili pivo
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,9 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 10/15 - OKUS: 8/15 - TELO: 2/5 - KONČNI VTIS: 6/10)

Zakaj pivo, ki so ga zvarili v pivovarni Mali Grad, poimenovati Hemeroid? No, če vam imena kot so Carolina Reaper, Trinidad, Moruga Scorpion, Bhut Jolokia, Habanero in Red Savina zvenijo znana, potem veste zakaj tako ime. Za ljubitelje pekočih posladkov na festivalu čilija, so namreč ravno te sorte suhih čilijev našle pot v ta "spicy bitter".

Na prvi pogled, s svojo tanjšo in neobstojno bež glavo, ki pokrije motno pivo bakrene barve, ne deluje nič kaj preveč ognjeno. Tudi s svojo prijetno in sladko obarvano sadno aromo in piškotnim ozadjem ne daje kakšnega pikantnega vtisa. Vse pa se spremeni s prvim požirkom, ki nas prav lepo in veselo pogreje oziroma kar rahlo podžge s čilijevim značajem. Tako le-ti tudi popolnoma prevzamejo in prekrijejo sladno hrbtenico, ter nato še dolgo pustijo pekoč (a vseeno ne pretirano pekoč) občutek v ustih.

Konkretno čilijevo pivo, ki s svojo kombinacijo različnih sort čilijev res pokaže svoj karakter in moč, po drugi strani pa precej zakrije tisti osnovni karakter piva. Za ljubitelje konkretnejšo vročega in pekočega. Ostale pa zna kar malo zažgati.
Kje še ga najdem?
  • Chili Garden (Kropa)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar