sreda, 15. maj 2019

Hudo Pivo Jantar


Ime: Jantar
Pivovarna: Hudo Pivo, Novo mesto

Stil piva: Jantarni ale

Vsebnost alkohola: 5,2%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mala pivovarna po imenu Hudo Pivo iz okolice Novega mesta je v svoj začetni nabor stilov piva dodala še enega precej preprostega - da se lokalna okolica dodobra navadi kraft okusov, preden se jim predstavi tudi kakšno bolj drzno stvaritev.

Jantarno Hudo Pivo je kar motnikavega telesa, nekoliko temnejšega odtenka barve, ki stoji že v imenu. Svoj izgled pa dopolni še z rahlo umazano belo glavo, ki se ji kar malo mudi. Aroma je neizrazita in precej neizstopajoča, sicer pa deluje prijetno - ponudi le blag, rahlo sladek piškotni dah ter še kak saden ton tu in tam. Tudi okus se predstavi z nežnim značajem. Blaga sadna sladkoba se pokaže proti koncu, pred njo pa srečamo nežnejšo grenkobo čisto blago poprastega občutka, le-ta pa še malo podraži tudi v pookusu.

Jantar je zelo nežen in preprost zvarek, ki je posledično tudi zelo preprosto piten. Sicer bo zaradi svojega boječega karakterja mogoče rahlo preveč preprost za največje ljubitelje, bo pa definitivno pivo po katerem bodo (večkrat) posegli tudi novinci v tem pogledu.




  • Gostišče Na vasi (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → pivo, ki je zelo preprosto ter nič ne skriva in je predvsem zelo preprosto pitno - tak, vsakdanji a simpatičen
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar