nedelja, 27. februar 2022

Vizir Kornelija

V pivovarni Vizir so se predstavili s svojim novim pivom, Kornelijo. Rdeči ale "s svojo mehkobo poudarja ženstvenost in čutnost". Pivo, ki bo najbolj sedlo ljubiteljem manj intenzivnih okusov piva.
 
Kornelija je zelo temnega rdečkasto-rjavega odtenka, večja in puhasta bež obarvana glava, ki jo pokrije, pa dokaj hitro tudi pobegne. V aromi se nam lepo ponujajo biskvitasto-karamelne note, ki jih iz ozadja dopolni še nežen pridih jagodičevja in blag pražen pridih. V okusu dobimo v začetku nekaj praženega občutka v kombinaciji s srednjo hmeljno grenkobo, čisto na koncu pa dobimo še nekaj malega sladkobe. Pookus pa v tem praženo-grenkobnem stilu še kar nekaj časa postane v ustih in na jeziku.
 
Kornelija je pivo preprostega značaja in lahkotnega karakterja, ki pa ponuja dovolj okusa. V svojem značaju sicer ponuja nekoliko več praženega značaja in morda nekaj manj sladkobe, ampak vseeno je to ena povsem simpatična gospodična.     
 

Kornelija

Črnomelj

Rdeči ale

4,5%

Kje naj ga iščem?


  • Mimošanka (spletna trgovina)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → piten, precej preprost in neizrazen (to je bil tudi cilj) ter čisto v redu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar