četrtek, 22. december 2022

Karakter Amber Ale

Po svojem pivovarskem prvencu v obliki stouta, se laška pivovarna Karakter sedaj predstavlja še z rdečo verzijo ale piva - amber ale. "Za tiste, ki si želite malo kontrasta, s polno karakterja." 

Karakterni Amber Ale je kristalno jasnega telesa jantarne barve, pokrije pa ga srednje velika bela glava, ki se počasi izmika. Aroma je prijetna in pošteno sladna, pokaže pa predvsem svoje piškotne ter karamelne note, ki so zelo lepo izrazite. Požirek je nežnejše grenkoben v začetku, v nadaljevanju pa le malenkostno bolj izrazit s svojo sladkobo, ki ima karakter sadja in predvsem karamele. Nežen pookus pa še za kratek čas poleži na jeziku in rahlo draži.

Amber Ale iz pivovarne Karakter je lahkotnega telesa in zelo preprostega, neizstopajočega značaja v katerem prevladuje sladni karakter. Vse to pa dela pivo izjemno preprosto pitno. 
 

Amber Ale

Laško

Rdeči ale

5,2%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → preprost, piten in kar dobro karamelast, ampak ne pretirava

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar