torek, 25. maj 2021

Skubeer 8lue Hill

8lue Hill Floral Pale Ale je pivo, ki v sebi skriva tudi zelo zanimivo in aromatično dišavnico - sivko. Skupaj s pridelovalci te dišavnice, Blue Hill iz Topolšice, so pivo zvarili v šaleški pivovarni Skubeer in je še en dokaz uspešnega lokalnega sodelovanja.
 
Cvetlični pale ale je kar lepo motnega telesa temnejšega odtenka ognjeno-jantarne barve. Srednje velika bela penasta glava, ki ga popolnoma prekrije, pa se počasi izmika. Izpod nje zapihajo nežnejše sivkine note, ki so lepo prepoznavne, ampak niso vsiljive ali preveč ostre. V okusu se srečamo s srednjo hmeljno grenkobo, zraven dobimo nekaj sladkobe, vse pa spremlja še nekoliko zeiščen priokus, predvsem v kouc požirka in v pookusu.
 
8lue Hill je pivo lahkotno v telesu ter sveže v požirku, ki lepo nakaže, da v sebi skriva nekaj posebnega - in to je dišeča sivka. Vendar pa je ta prisotnost sivke ravno dovolj izrazna, da pivu še vedno pusti, da je v prvi vrsti pivo in ga le nekoliko nežno nadgradi.
 

8lue Hill

Šoštanj

Zeliščno pivo

4,1%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → lepo piten, sivka se kaže, vendar ne dominira, je uravnovešena v pivu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar